Heb je iets te verbergen?

Extra openbare masterclass over privacy

Donderdag 28 september 15.00 uur, Stadhuishal gemeente Arnhem

Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging. De Belastingdienst zag hoe je er kwam. Apple hield bij hoelang je er bleef. Samsung hoorde wat je er zei en Google wist al dat je het van plan was. Weet jij eigenlijk wel welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie? En belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat voor je heeft?

Onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis, beiden werkzaam bij De Correspondent, deden 3 jaar lang onderzoek naar privacy, surveillance en data. Ze schreven er een, inmiddels zeer bekend, boek over: ‘Je hebt wél iets te verbergen’. Tijdens deze gratis openbare masterclass van de Gelderse Einsteinweek laten zij zien waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Hoe ons online doen en laten wordt gevolgd en door wie. Of durf jij nog steeds te zeggen dat je niks te verbergen hebt?

Nieuwsgierig naar wat deze journalisten te vertellen hebben? Meld je dan nu snel aan. Omdat het de laatste masterclass is van de Gelderse Einsteinweek is er aansluitend een borrel.