Maandagmiddag 25 september was de masterclass ‘De wondere wereld van technologie’. Vlak voor de start kwamen Rob van Wuijtswinkel (directeur gemeente Arnhem), Jos Sprangers (directeur gemeente Nijmegen) en Pieter Hilhorst (directeur/secretaris provincie Gelderland) als astronaut het podium op. Zij benadrukten het belang om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, ook op de werkplek. Met de Gelderse Einsteinweek bieden zij hun medewerkers én de inwoners van Gelderland een breed programma op het vlak van technologie en innovatie. Bekende astronaut André Kuipers vertelde over zijn ruimtemissies en de nieuwste technologieën die hij van dichtbij zag. Trendwatcher Richard van Hooijdonk vertelde over de trends die de toekomst bepalen. ’s Avonds was het Stadstheater in Arnhem tot de nok gevuld voor de openbare masterclass met André en Richard.